Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Expertka: Firmy se na možný zákaz aspartamu připravují, mají náhradní receptury

Výrobci potravin a nápojů se připravují na případný zákaz sladidla aspartam a mají nachystané záložní reformulované receptury. ČTK to sdělila Diana Chrpová z katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity. Firmy o tom ale podle ní nebudou veřejně mluvit. V EU o používání aspartamu rozhodne Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA), jehož doporučení ovlivní odbory bezpečnosti potravin v členských zemích. Světová zdravotnická organizace (WHO) koncem minulého týdne označila aspartam za potenciálně rakovinotvorné sladidlo, pravidla pro využívání v potravinářství se ale nezměnila.

Celá zpráva na https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/2390807

Předcházející příspěvek

#TVOJEVOLBA

FAKULTA AGROBIOLOGIE, POTRAVINOVÝCH A PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ
Česká zemědělská univerzita v Praze
Kamýcká 129, 165 00 Praha – Suchdol
IČO: 60460709, DIČ: CZ60460709
ID datové schránky ČZU: 3hdj9cb
Tel. ústředna: +420 224 381 111
webové stránky: af.czu.cz
Generated by Feedzy